Trött på mig själv men glad för lillan


Jag är en fullständigt hopplös människa. Tappar bort allt hela tiden, missuppfattar, glömmer, snubblar och välter. Jag är känd som en riktig slarvmaja, med råge. Idag när jag och J kom iväg till veterinären visade det sig att våran tid var igår och inte idag, jag hade inte ens rätt på tidpunkten. Jag som varit så orolig och vill ha svar på varför hon blev så dålig. Som tur är har hon blivit fortsatt bättre och behöver knappt besöket längre, även fast det vore skönt för oss att veta hur vi kan förhindra att det händer igen. Och jag är oerhört tacksam att det inte var något allvarligt, hon är stark det lilla livet!



Gårdagskvällen



Hade en superkväll igår! Tyvärr kom vi lite sent till Asken men premiären verkade ha varit jätte lyckad och vi hann med lite ostar och ett gott glas vin.. Har tyvärr inga bilder, glömde liksom bort att fota för jag var så glad och nyfiken på hur allt gått. Var verkligen jätte kul att se hur de lyckats men kändes lite som att sitta på avbytarbänken och se sitt lag spela en viktig final. Jag vill också vara med! Älskar gänget, stämningen och hela idén med Asken. Hög klass på mat och service men avslappnat och hemtrevligt. Närproducerat och uppfinningsrikt. Ni som inte varit där måste dit. Kanske kan jag fortsätta på Asken till hösten om jag pluggar vidare i Norrköping eller Linköping.. det får tiden utvisa : )

Hittade en bild från bygget på Askens facebook sida som jag lånat,så här såg det ut under uppbyggnaden:

 

 

 

 

 


Redo för veterinären


Vennie är mycket bättre, från det att blåsan/bölden sprack har det bara gått framåt och nu haltar hon bara lite. Bölden är kvar och ser otäck ut men svullnaden har helt gått ner och nu vill hon till och med börja busa med Eros igen. Känns hur skönt som helst! Har varit riktigt orolig över min lilla kalaspingla..

Möte med SIA


Träffade Johan från SIA idag och disskuterade kring nästkommande säsong. Vill jag kommer jag att kunna ha 24 smaker den här säsongen! Samtidigt som det är en stor fördel att ha en buffert under de allra hetaste sommardagarna, är det vanskligt att ha ett så stort lager för en så pass utsatt verksamhet. Tycker du att valmöjligheten bland smaker är avgörande när du köper skopglass? Eller vad är viktigt för dig? Hur som helst kommer mycket spännande att hända med och inom Hultaglass sommaren 2010 och förberedelserna börjar rulla igång, men först måste bara all planering göras klar. Det kräver mycket jobb men hoppas att det är värt det i slutändan..

 

Nu blir det till att plöjja igenom lite juridik igen, därefter åka till Elisa och ta sig vidare till Asken. Sen hem igen och börja skumma igenom momsredovisningen.. puh!

Grattis!


Årets kock 2010 utsågs igår, stort Grattis Gustav Trädgårdh från restaurang Basement i Göteborg!

(Bilden lånad från http://www.ungakockar.se/upload/5316/litengruppbild.jpg)
Årets vinnare ses längst ner till höger.

Vennie är kanske på bättringsvägen


Venniesmulans böld (som det förmodligen är?) sprack upp igårkväll, vi pressade ut vad vi kunde och rengjorde med Jodopax. Igårkväll kändes hon lite bättre men har inte skett några drastiska förändringar under natten. Är orolig och hoppas för allt i världen att det bara är bölder som har uppstått för att vi har varit ute och gått långt på tufft underlag. Säg till om ni har några tips eller vart med om nått liknande, tycker det är så konstigt eftersom hon inte haft liknanade problem innan..

Vad händer idag?


Pluggar såhär på morgonkvisten, sen ska jag ut på stan och ha möte med SIA, sen träffa Anna en snabbis. Därefter ska jag sätta mig på nått fik och nöta instuderingsfrågor för att faktiskt få nånting gjort, här hemma har jag inte diciplin nog att göra vad jag måste. Har liksom förträngt det faktumet att jag har tenta på tisda.. men nu jävlar! Usch jag har så galet mycket att göra, ska skriva vidare på en hemtenta också, redigera årets momsredovisning och leta försäkringar. Hur ska jag hinna? Det kommer bara inte gå, jag får prioritera och göra vad jag kan.

Be there!

 

(Bilden lånad från krogasken.se)

Stackars hummlan


 

Vennies framtassar har svullnat upp, den ena rejält - hon kan knappt stödja på den. Är riktigt jobbigt att se för hon har verkligen ont. Känner mig lugnare nu när vi nästan har konstaterat att det borde vara en böld som uppstått av någon anledning och inte bör vara någon fara men åker självklart till veterinären för att få smärtstillande och en ordentlig undersökning. Tyvärr hade de fullbokat och lyckades knussla in en tid först på lördag. En så gammal hund ska inte behöva ha sådär ont, hon vill inte ens gå ut och kissa. Nu kan vi inte annat än se över henne, låta henne vila och hoppas på att det inte är något allvarligt. Klart man går och är rädd för att något drastiskt ska hända med tanke på hur gammal hon är.Ni får hålla tummarna för oss på lördag!!


Dagens låt





Tentaplugg

 

 

Ja det är precis lika tråkigt som det ser ut.. om inte tråkigare. Har dessutom precis skrivit ut ett 80-sidigt inför-tenta-kompendium att slå mig igenom.. suck. En sida i taget..

Varför gör jag så här?


Det är inte ok att gå i sneakers i slutet av januari när man har snökaos och upp mot en dm snö på vägarna, men det gör jag. Man blir sjukt blöt och kall, och känner sig dessutom rätt fånig. Vad gick fel? Det är min antishopping sida som har slagit till, eller i och för sig lever jag i den mest hela tiden. Tycker verkligen inte om att shoppa, framförallt inte skor eller byxor och då blir det liksom inte av först jag inser att det inte håller längre men då kan jag ha gått en halv vinter utan ordentliga skor eller tillräckligt med varma sköna tröjjor. Suck. Min plan är att bli så rik så jag kan anställa en personal shopper.. men det lär ju ta några år.. tur att Anso bjöd ner mig till stan på en kopp kaffe så att jag kan ändra mitt syndiga leverne.

 

 

 


I just love it


Har precis listat ut hur man gör för att klippa in youtubeklipp på bloggen.. så kan inte låta bli att lägga upp lite grym musik.. enjoy!








Tick tock



Det där med plugget


Vart tog min motivation för plugget vägen? Antog att den dog med besvikelsen över innehållet i vårens kurser. Tycker inte att vi håller oss till vad som är vesäntligt eller har fått bra material att jobba med. När man dessutom är hemma är det inte lika enkelt att hålla sig på mattan. Nu blir det plugg i nån timma åtminstone,  efter att jag bloggat klart - ja ni märker ju själv hur jag prioriterar.. Sen ska jag ner till knäppingsborg och fiskmagasinet för att umgås med J över ett glas vin! <3


Kvällspromenad

 

Tog en kvällspromenad med mina små troll, Eros vad superduktig på alla hundmöten vilket jag har haft problem med i ett par år. Han har blivit nervös och ofta stöddat upp sig och jag har gjort problemet värre genom att titt som tätt ändra träningsmetoder och överföra min nervositet på honom. Men nu känns som att vi äntligen börjar på knyck på hur vi ska göra. Om jag bara kunde släppa min nervositet tror jag han skulle bli lugn som en filbunke. De senaste veckorna har jag satsat på taktiken att korrigera honom om han börjar blåsa upp sig och öst på med belöningar när han gjort rätt. Nu går han glatt vid min sida med superfin ögonkontakt och reser bara lite ragg, kan pipa lite någon gång ibland om vi möter en intensiv hund för att han blir nervös men annars sköter han sig exemplariskt! Snart kan vi succesivt börja minska belöningarna, avstånden och skita i kopplet.

Vennie kändes lite trött tyvärr. Anledning att bli orolig? Vi väntar och ser..

 

Älskade hundar! <3

Himpa : )


Dagens lunch


Dagens lunch blev inkokt lax med senap & apelsincreme, riktigt gott! Framförallt dressingen, den var helt fantastisk med styrka från senapen och sötma från apelsinen. Vi älskar lyx i vardan, över en lunch är perfekt..

 

Recpetet är Tina Nordströms men vi ändrade lite, här är våran tolkning av rätten..


Ingridienser (2 pers)

375 g färska laxfiléer

Lag:
0,5 l vatten
Dil
Saften från 1/2 citron
Salt

Rostad amadinepotatis:
6 amadinepotatisar
1 gul lök
Solrosolja
Vitpeppar
Salt

Senaspscreme:
1 tsk grovkorning senap
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
Apelsinskal


Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen halvor och löken i klyftor. Rippla lite olja över, krydda med vitpeppar och kör dem i ugnen i 20 minuter

Skär laxen i tärningar, ca 2 cm på var sida.

Koka upp lagen. Ta ur dillstjälkarna och lägg i laxen strax innan potatisen är färdig och låt sjud några minuter tills laxen enkelt delar sig.

Blanda crème fraiche, majonäs, senap och apelsinskal. Smaka av med salt.






Some movies


Filmer som ja missat men vill se!

Flickan
Mammut
Bröllopsfotogragen
Maria Larssons eviga ögonblick
Ebbe - the movie
Drottningen och jag
Videocracy
Se upp för dårarna
Prinsessa
Det enda rationella
Apan

Har en del att beta av,  nu slipper jag stå och fillura i videobutiken nästa gång : )

Tisdag morgon


När jag vaknade imorse låg J med armen rakt upp i vädret. Fast han sov. Frågade vad han gjorde och får ett trött skratt till svar. Haha. Om jag inte minns fel har det hänt förut? Mystiskt. Hoppas på en förklaring när han vaknar.. Själv kollar jag på guldbaggegalan, Glans är programledare men är verkligen inte imponerad, rätt trötta skämt tycker jag..

Idag står plugga på schemat, så har jag tänkt att slänga ihop en god fiskrätt till lunch också., ikväll vill jag hitta på nått kul men idébanken är stendöd.. nån som har några förslag?

Drömmen om Hong Kong

(bilden lånad från http://www.goway.com/asia/hongkong/hk_img/hong-kong2.jpg)
Inom ett år ska jag och J ha varit där. Han överväger att köpa en tv istället av modell stor och platt men jag ska nog lyckas övertala honom.. Inte för att jag är ett stort fan av det kinesiska styret men försöker intala mig själv att man får åka till just Hong Kong för att det är lite av kinesernas fristad. Vill äta från världens alla hörn, titta på hus och lära mig massor om kinas historia - planerar att gå på museum, är det ok vid 22 års ålder?
Vill väldigt gärna till Tokyo också, tänk att få äta äkta japansk sushi och inspireras av deras fantastiska inredning! Kan inte sitta still bara jag tänker på det.. frågan är vad som är enklast och mest ekonomiskt, att ta flera städer i ett svep när man ändå är på resande fot eller ta resa för resa?

Älskade Eros


Eros var svårmotiverad och nästan lite seg igår (!), ja för att var Eros då. Det som han gjorde så exceptionellt snabbt och snyggt i lydnaden för en två år sedan lyckas jag inte riktigt få fram. Börjar han bli gammal tro? Han är i alla fall inte den unghund som jag ofta ser honom som längre. Vart tog vår tid vägen? Känns lite som att jag missat honom när tiden har sprungit förbi. Framförallt har så mycket handlat om prestige med honom, sett för mycket av det vi inte lyckats prestera istället för det vi gjort och vilken fantastisk hund jag har. Älskar honom enormt mycket och kan inte förstå hur jag inte kan tagit tillvara på honom bättre. Men jag måste acceptera att livet är komplext, kan aldrig bli perfekt och att man aldrig kan förutse vad som kommer att hända. Man gör sitt bästa och mer kan man inte göra. Och Eros har fått allt det jag kunnat ge honom, men ändå känner jag mig ledsen att hans liv inte blivit som jag tänkt mig, och det är synd.

Den starkaste stjärnan


www.denstarkastetjarnan.blogg.se, läs den.  


En liten miss


J sa en rätt rolig grej igår. Om ni kikar längst upp på min presentation här på bloggen står det vad jag gillar i en ända röra. "En varm och len katt under täcket", - Har du funderat på vad det betyder om du översätter det till engelska? Svar nej. Annars skulle jag aldrig skrivit så.. dags att ändra ; )


Ge upp SAAB


Läste i torsdags en kort debattartikel i Metro, en man som ansåg att miljardvinsten som elbolagen gjort skulle gå oavkortat till statens köp av SAAB. Med motiveringen "då skulle Trollhätteborna bli glada". För en gångs skulle håller jag faktiskt med Herr Reinfeldt, varför ska staten agera riskkapitalist (http://www.dn.se/ekonomi/reineldt-sagar-saab-upplagget-1.934207)? Det SAAB som finns idag är för sent att rädda, och nej, det är inte statens uppgift och kommer inte stärka Sveriges värlfärd i det långa loppet. Olyckligt men sant. Se framåt istället för att stå och stampa i det som var, hur ska vi annars lyckas i framtiden?

Klippa kort?


Glömde min kamerasladd när jag åkte ner till Halmstad i förra veckan men nu har J skickat hit den med posten :) Tyvärr har jag inten superkamera och är ingen mästerfotograf men det är bilder och man ser vad det är på dem ok? ; ) Behöver lite råd om hur jag ska göra med håret. På den översta bilden ser ni hur håret ser ut idag, rätt långt och helst uppsatt för att inte skylta med hur slitet det är. Det understa kortet är det kortaste jag nånsin haft, trivdes rätt bra i det.. vad tycker ni?




Sveriges bästa komiker


Är trött i mössan så blir inte mycket skrivet idag, men här har ni en fantastiskt bra show av betnér! Måste ses.

http://www.kanal5play.se/program/tal%20till%20nationen


Distant dreamer


Med risk för att låta religös: Våran värld är vacker. Vi gick en långpromenad vid havet idag, kom ner lagom till att solen gömde sig i horisonten och gick därifrån först när det var stjärnornas tur att lysa istället. Det var magiskt. Som liten drömde jag faktiskt om att bli astronom, kan sitta i timmar och bara njuta av en klar stjärnhimmel. Men vad gör man egentligen som astronom? Har ingen aning. Undrar vem som skriver alla vedervärdiga horoskop i alla än mer vedervärdiga tidningar? Hoppas man inte automatiskt delar fikarum med dem som astronom, isåfall vill jag bli nått annat.

Nu väntar ett varmt bad och Duffy - Distant Dreamer!

(kan inte lägga till en länk av nån anledning, ser ikonerna men de är avmarkerade och går inte att klicka på. Hur ändrar jag det, nån som kan? när vi ändå är i farten vill jag styla om sidan så den blir lite roligare men kan inte htmlkoderna, antar att det är dem man ska använda? nån, snälla? :)


Morgonstund har guld i mun

Åt en sånn där underbar frukost i morse, med ägg, apelsinjuice nybakat bröd och yoghurt med frukt, nötter och honung. Utanför sken solen på en klarblå himmel. Det ända som saknades var min underbara pojkvän mitt emot. Inte för att han är den som uppskattar frukost och tidiga mornar, tyvärr. Men han brukar ändå sitt där, med sitt ruffsiga hår och sina kisande ögon.  Helst pratar han inte i ondöan, men om han mot förmodan ska säga nått  knorras det liksom fram i korta stötar. Ju kortare desto enklare. Och som jag uppskattar det! Inte just knorrandet kanske (även om det är förskräckligt sött) utan att han faktiskt sitter där för min skull.





Ge och ta, något som jag tror att många glömmer bort. Att sammansvetsa två liv, olika som lika, är inte helt enkelt alla gånger. Man måste göra sina uppoffringar och visa att man vill att sin partner ska må så bra som möjligt, och det måste vara ömsesidigt. Små saker som egentligen inte är så ansträngande, men enormt värdefulla. J är duktig på de där små detaljerna som får mig att känna mig värdefull. Min underbara, älskade.

Blogga eller inte?


Vad hände med mitt bloggande? Jag går och funderar.. om jag ska fortsätta eller inte, isåfall hur och framförallt varför. Vill dela med mig av mitt liv till vänner och familj. Vill göra det fullt ut, personligt nära och på riktigt. För vad jag använder för schampoo bryr varken jag eller ni er om. Det finns roligare och viktigare saker här i världen.

Vill kunna skriva precis vad jag känner, nära ärligt och på riktigt. Men vill jag att vem som helst ska kunna läsa vad som helst när som helst? Svar nej. Samtidigt frågar jag mig vem som verkligen läser eller vad jag är rädd för? Man vet faktiskt inte vad som händer i framtiden tänker en mogen röst inom mig, du kanske ångrar att så stora delar av ditt liv ligger öppet för vem som helst att läsa. Varsågod. Nej den tanken är faktiskt inte lockande oavsett. Men går det att skriva halvpersonligt? Inte nämna namn, hoppa vissa detaljer och vara nöjd ändå? Kanske. Jag ska försöka.

men.. kan inte sluta fundera på vilka som läser? vill veta vilka som faktiskt uppskattar den, så kommentera gärna! :)

Vintermys


Kom nyss på den geniala idén att hälla upp ett fotbad. Sitter och fryser i min lya efter alla försök att vädra bort de brända bönorna, så något riktigt värmande sitter som en smäck. Är precis sådant här som är så underbart med vintern, det här ska jag göra oftare!

 

Hittade den här helmysiga bilden på internet. Kan inte lägga upp några egna bilder än eftersom min kamerasladd blev kvar i Norrköping. Tyckte hur som helst att det såg så mysigt ut att ligga och torka fötterna vid en varm brasa tillsammans med någon man tycker om. Inte för att fötter är så mysigt men är verkligen fantastiskt skönt att ta hand om dem ordentligt, låter klyschigt men tycker verkligen att det är helheten som räknas..


Kvällen gud glömde


Jag skulle göra en het dressing med färsk röd chili i, en strålande idé - dressingen blev jätte god! Men efter att man gjort det går man inte och ställer sig framför spegeln och skrubbar näsan. Hur skitig den en känns gör man bara inte det, inte det just då. Men det gjorde jag. Plötsligt började det sticka i truten på mig, bränna, svida. Det liksom brann i den. Isbitar hjälpte men allra bäst kändes det när riktigt kallt vatten rann över min rödflammiga näsa. Jag gör det bekvämt för mig, sätter mig i badet och låter vattnet skona en del av smärtan. (vilken tur att jag inte kliade mig i ögonen, hade varit rena helvetet). Hur som helst, måste ha sett ganska roligt ut där jag satt och ojade mig under kranen, det blev dessutom sjukt kallt i plurret men kunde inte göra annat än att ynkligt sitta där och vänta ut min stackars brännskadade näsa.

Inte helt oväntat när jag insåg det, kände jag hur en frän rökdoft svepte in över badrummet. Hade helt glömt att jag kokade bönor på högsta värmen inne i köket! Min näsas skrik på hjälp hade fått mig att helt glömma av att jag va i full fart med att laga mat i köket. Jag springer in till köket och mina bönor som nästan hade hunnit brinna upp, kastrullen som var totalförstörd och rummet som nästintill var rökskadat.

Besviken städade jag upp, vädrade ur, gick och la mig. På morgonkvisten skulle jag gå på vårterminens första föreläsning, kändes förvånansvärt kul med en ny kurs att "sätta tänderna i". Men väl framme vid skolan var det dödstyst och jag fick förklarat för mig att föreläsningen var flyttad till nästa vecka för att vi skulle få extra ledigt. Det innebar att jag hade kunnat stanna hemma i Norrköping hos Jens och Vennie en hel vecka till. Galet bittert.


Min orgasmatron


Den heter tydligen så, min nya leksak. Första gången jag provade en orgasmatron var i Prideparken i somras, det var som att få en orgasm som gick från hela huvudet ända ut i tåspetsarna. Jag var såld på nolltid, men tyvärr hade jag inte råd. Så idag, helt oväntat, sprang jag på en hög av orgasmatroner på teknikmagasinet och bestämde mig självklart för att äntligen köpa hem en. Tyvärr hade de endast en minivariant, vilket bara ger mig ett litet rus som stannar uppe i knoppen. Jag är glad ändå, bättre med en liten än ingen alls ; )

Om ni ska köpa en, välj en stor med flera rader av spröt. De ger bäst effekt.. Det är för övrigt fasansfullt roligt att skriva orgasmatron (orgasmatronorgasmatronorgasmatron), passar mig perfekt som fullkomligt älskar att larva mig med fåniga ord..


Snödykar'n och jag


Jag förstår inte. Varför skottar de inte i Halmstad?  Vi fick pulsa ner till havet idag, men ska inte klaga. Faktum är att vi älskar snön båda två. Eros liksom badar i den, dyker ner med huvvet före för att rulla sprattla och grymta sen kastar han sig upp för att se så att han inte missar nått över ytan. Nån sekund är han uppe sen kastar han sig ner igen och kan liksom glida på snön flera meter.



Eros sitter fint! (Bilden är tagen för 2 år sen)


Snålhet vs Dumsnålhet

-"Det värsta jag vet är snålhet" får jag ofta höra. Själv är jag riktigt snål ibland och skäms lite för mig själv, men varför? Alla måste väll alla snåla på vissa områden? Hur ska man kunna spendera extra mycket pengar på det man verkligen vill ha/göra om man inte håller tillbaka på andra? Om man inte har obegrnsta med resurser vill säga, men tyvärr  - är inte riktigt där än.

Kort sagt handlar allt om prioriteringar. Dumsnålhet där emot (vilket jag utövade ganska gravt igår) bör grävas ner i undergjorden med Ronjas rumpnissar. Så, vad hände? 18.00 igårkväll hade jag, Eros och 4 väskor avklarat tågresan från Norrköping till Halmstad (som för övrigt innehöll 1,5 timmas föresening och ett evigt stampande på en perrong med en temp på -16). Jag ansåg mig förtjäna en god macka på tåget, med argumentet att jag inte visste om jag hade någon mat hemma eller inte. Mackan var verkligen supergod med pesto, mozzarella och soltorkade tomater på ciabatta. Tåget stannade och vi tvingas ut i ett snöblåst Halmstad, Eros, de 4 väskorna och jag. Taxibilarna stog uppradade längs stationen, ICKE - tänkte jag. Nu när jag har köpt den där mackan får jag allt spara in den där hundringen och lydigt traska hem. 10 cm snö på cykelbanan och en 20 minuters lång promenad låg och väntade mig. Eller fel. Trodde jag väntade mig. Faktum är att det tar 20 min i vanligt väder, utan väskor, hund och sämsta tänkbara underlag. Nu tog det över en timme. Jag räknade mina steg och tillät mig stanna och vila efter 200 st, bit för bit. 200 till. Skulle jag ta en taxi iaf nu när jag upptäckte hur jobbigt det va? Självklart inte, tänker jag i min ensamhet - nu har jag ju gått en 1/4 tänkte jag och fortsatte tappert.


Väl hemma hade jag kramp i samtliga fingrar, underarmar och tår. Till vilken nytta? En hundralapp? Jag ska aldrig mer vara dumsnål..

RSS 2.0