Dagens lunch


Dagens lunch blev inkokt lax med senap & apelsincreme, riktigt gott! Framförallt dressingen, den var helt fantastisk med styrka från senapen och sötma från apelsinen. Vi älskar lyx i vardan, över en lunch är perfekt..

 

Recpetet är Tina Nordströms men vi ändrade lite, här är våran tolkning av rätten..


Ingridienser (2 pers)

375 g färska laxfiléer

Lag:
0,5 l vatten
Dil
Saften från 1/2 citron
Salt

Rostad amadinepotatis:
6 amadinepotatisar
1 gul lök
Solrosolja
Vitpeppar
Salt

Senaspscreme:
1 tsk grovkorning senap
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
Apelsinskal


Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen halvor och löken i klyftor. Rippla lite olja över, krydda med vitpeppar och kör dem i ugnen i 20 minuter

Skär laxen i tärningar, ca 2 cm på var sida.

Koka upp lagen. Ta ur dillstjälkarna och lägg i laxen strax innan potatisen är färdig och låt sjud några minuter tills laxen enkelt delar sig.

Blanda crème fraiche, majonäs, senap och apelsinskal. Smaka av med salt.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0