Dagens lunch
Dagens lunch blev inkokt lax med senap & apelsincreme, riktigt gott! Framförallt dressingen, den var helt fantastisk med styrka från senapen och sötma från apelsinen. Vi älskar lyx i vardan, över en lunch är perfekt..
Recpetet är Tina Nordströms men vi ändrade lite, här är våran tolkning av rätten..
Ingridienser (2 pers)
375 g färska laxfiléer
Lag:
0,5 l vatten
Dil
Saften från 1/2 citron
Salt
Rostad amadinepotatis:
6 amadinepotatisar
1 gul lök
Solrosolja
Vitpeppar
Salt
Senaspscreme:
1 tsk grovkorning senap
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
Apelsinskal
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen halvor och löken i klyftor. Rippla lite olja över, krydda med vitpeppar och kör dem i ugnen i 20 minuter
Skär laxen i tärningar, ca 2 cm på var sida.
Koka upp lagen. Ta ur dillstjälkarna och lägg i laxen strax innan potatisen är färdig och låt sjud några minuter tills laxen enkelt delar sig.
Blanda crème fraiche, majonäs, senap och apelsinskal. Smaka av med salt.
Kommentarer
Trackback