Drömmen om Hong Kong

(bilden lånad från http://www.goway.com/asia/hongkong/hk_img/hong-kong2.jpg)
Inom ett år ska jag och J ha varit där. Han överväger att köpa en tv istället av modell stor och platt men jag ska nog lyckas övertala honom.. Inte för att jag är ett stort fan av det kinesiska styret men försöker intala mig själv att man får åka till just Hong Kong för att det är lite av kinesernas fristad. Vill äta från världens alla hörn, titta på hus och lära mig massor om kinas historia - planerar att gå på museum, är det ok vid 22 års ålder?
Vill väldigt gärna till Tokyo också, tänk att få äta äkta japansk sushi och inspireras av deras fantastiska inredning! Kan inte sitta still bara jag tänker på det.. frågan är vad som är enklast och mest ekonomiskt, att ta flera städer i ett svep när man ändå är på resande fot eller ta resa för resa?

Kommentarer
Postat av: Becci

Låter jätte skoj! Och det är helt ok att gå på museum (kanske beroende på vad för slags museum :P)

Jag tror det är mest ekonomiskt att ta flera ställen samtidigt när det är så långt bort men är inte säker.

2010-01-25 @ 16:10:51
URL: http://beccifluff.blogg.se/
Postat av: Mace

Men om du vill lära dog om kina ska du ju åka till Kina istället för Hong Kong, Hong kongneserna ser sig inte som Kineser. Men Hong Kong är en jättetrevlig stad och en bra start att resa ifrån. Lite avundsjuk om ni kommer iväg

2010-01-26 @ 17:48:44
Postat av: Maria

Stämmer säkert, men vad jag vill lära mig om Kina tror jag faktiskt att jag enklast hittar i just Hong Kong (dvs. information om kinas historia ur en synvinkel som Kina helst inte vill skylta med). Sen har jag egentligen ingen aning om jag har rätt eller inte, men det är så det känns..Kul att ni läser bloggen : )

2010-01-26 @ 19:33:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0